workshop informatie: Uw shirts worden gemaakt en geleverd binnen de gebruikelijke termijnen.

HOE KIEST U UW STOF?

Een goede stofkeuze is essentieel voor een goede overhemdkeuze!

De catalogus van TailorGeorge presenteert voortdurend meer dan 200 verschillende stoffen in bijzonder eclectische stijlen!

Bent u klassiek? Of meer trendy? Houdt u van mode? Of houdt u helemaal niet van mode? Wat uw profiel ook is, hier is een kleine gids om u te helpen bij het maken van de juiste stofkeuze.

WELKE WEVING VOOR WELK GEBRUIK?

Afhankelijk van de omgeving, het seizoen en zelfs het moment van de dag waarop u uw overhemd zult dragen, moet u een aantal codes respecteren.

U hebt een klassiek of 'formeel' overhemd nodig.

Hebt u klassieke overhemden nodig die onder een colbertjasje worden gedragen als u naar kantoor gaat? In dit geval zijn popeline, fil-à-fil, pin-point of Oxford perfect geschikt.

Afhankelijk van uw smaak en het seizoen kunt u de meest geschikte weving kiezen. Popeline is de meest gebruikte weving: deze wordt in alle omstandigheden gedragen. Oxford is een dikkere en iets minder formele stof. Pin-point is de perfecte middenweg tussen popeline en Oxford.

U zoekt een elegant, geraffineerd overhemd

Voor elegante overhemden of overhemden voor ceremonies zouden we u aanraden een verfijndere weving als twill of visgraat te kiezen. Deze zorgen voor een subtiele, verzorgde uitstraling en hebben vaak een mooie glans. Popeline geeft u een sobere, geklede look voor alle gelegenheden.

U hebt zin in een ontspannen, 'casual' overhemd.

Voor casual of sportieve overhemden zal meestal gekozen worden voor soepele stoffen als linnen, seersucker of chambray voor het warme seizoen of Oxford, denim of flanel voor het koude seizoen.

DE DIKTE

We presenteren onze referenties in onze catalogus volgens 5 verschillende stofdiktes. Deze 5 niveaus dekken alle mogelijke diktes: van het dunste overhemd (type voile of zijde) tot het dikste (type Amerikaanse Oxford of flanel voor over-hemden).

Niveau 5 - Zeer dik

épaisseur de tissu 1

Niveau 5 - Zeer dik
Komt overeen met zeer dikke stoffen, die vooral gewaardeerd worden in het koude seizoen of voor het maken van een over-hemd. Dit zijn hoofdzakelijk Amerikaanse Oxfordstoffen, bekend om hun stevigheid en authenticiteit en sommige katoenen flanelstoffen, bijzonder gewaardeerd voor over-hemden bijvoorbeeld.

Niveau 4 - Dik

épaisseur de tissu 2

Niveau 4 - Dik
Komt overeen met tamelijk dikke stoffen. Dit zijn onder andere soepelere Oxfordstoffen en sommige lichte flanelstoffen, ideaal voor het maken van sportieve overhemden voor in de open lucht.

Niveau 3 - Medium

épaisseur de tissu 3

Niveau 3 - Medium
Komt overeen met matig dikke stoffen. Deze categorie omvat wevingen van het type twill of visgraat, bijzonder gewaardeerd voor geklede overhemden door hun hoge vormvastheid. Pin-point maakt ook deel uit van deze categorie en wordt gewaardeerd om zijn veelzijdigheid.

Niveau 2 - Licht

épaisseur de tissu 4

Niveau 2 - Licht
Komt overeen met tamelijk dunne, soepele stoffen zoals popeline of fil-à-fil. Deze dikte wordt het vaakst gebruikt voor het maken van formele of zakelijke overhemden. Deze weving wordt bijzonder gewaardeerd omdat hij bijzonder aangenaam te dragen is onder een colbertjasje. Deze categorie omvat ook soepel en ademend zomers linnen.

Niveau 1 - Zeer licht

épaisseur de tissu 5

Niveau 1 - Zeer licht
Komt overeen met zeer dunne stoffen als katoenen voile of sommige bijzonder zomerse popelines. Let op, in de lichte kleuren zijn deze stoffen vaak doorzichtig.