workshop informatie: Uw shirts worden gemaakt en geleverd binnen de gebruikelijke termijnen.

DE GROTE WEVERS IN EUROPA

De kwaliteit van de assemblage van een overhemd is essentieel maar de keuze van de gebruikte stof is ook bepalend. Wij werken samen met de beste Europese wevers op de huidige markt, in Italië natuurlijk maar ook in Portugal en in Tsjechië.

Canclini

- Onze beste partner


Canclini

Canclini is onze historische leverancier. Door de jaren heen hebben we commerciële banden opgebouwd met de weverij uit Guanzanate, vlak bij het Comomeer in Noord-Italië, die gebaseerd zijn op vertrouwen. Sinds 2007 vertrouwen wij op hun expertise, en hoewel wij de afgelopen jaren ons netwerk van leveranciers gediversifieerd hebben, blijft Canclini een bevoorrechte plaats bezetten in onze catalogus en is voor ons synoniem van kwaliteit. Twill, visgraat, popeline en flanel, al onze grote klassiekers komen bij hun vandaan.

Albini

- De grootste in Europa


Albini

De Italiaanse wever Albini is onontkoombaar omdat dit heel eenvoudig de grootste producent van overhemdstoffen in Europa is. We maken dan ook zonder enige schroom gebruik van de mooiste referenties uit hun catalogus, met verfijnde materialen en texturen en een sobere, pure stijl.

Thomas Mason

- So British!


Thomas Mason

Thomas Mason is ongetwijfeld de beroemdste wever ter wereld. Alle grote shirtmakers van de planeet zijn dol op de Silverline- of Goldlinepopelines van dit eeuwenoude bedrijf. Het merk werd in 1796 in Engeland opgericht en maakt sinds 1992 deel uit van de groep Albini. Het haalt zijn inspiratie uit een indrukwekkende collectie archieven van de mannenmode (200 jaar stijlen verzameld in een prestigieuze bibliotheek). Schitterende kleuren, stoutmoedige motieven ... Thomas Mason staat voor Angelsaksische smaak tussen klassiek en excentriciteit (So british).

Albiate

- Sportswear attitude


Liberty

Albiate is de sportswearbranche van Albini en is de wereldwijde referentie geworden voor casual overhemden met een sportieve look. Innovatie en creativiteit zijn kenmerkend voor de collecties van dit zeer eigentijdse merk, dat graag met verfijnde materialen werkt. De grootste internationale confectiemerken komen hier hun stoffen zoeken, met name hun bijzonder dikke Amerikaanse Oxford waarmee ultra luxe casual of casual chic overhemden gemaakt kunnen worden. Deze Oxford van Albiate maakt natuurlijk deel uit van onze catalogus, net als een aantal van hun flanellen en chambraystoffen.

Mileta

- De opkomende wever!


Soktas

Mileta is een Tsjechische wever die sinds een paar jaar populair is in Europa. De grote merken overhemden en confectie kiezen steeds vaker voor hun expertise. Wij waarderen in het bijzonder hun business-collectie en hun hele serie eenvoudig te strijken stoffen. Hun 'easy-care'-behandeling is subtiel maar doeltreffend! Momenteel werken wij met hen samen om onze ideale witte popeline te vinden: stevig maar zijdezacht, optisch wit en niet transparant.

Somelos

- Made in Portugal


Somelos

Somelos is een erkende stoffenleverancier in Europa, maar ook aan de andere kant van de Atlantische oceaan. Dit bedrijf, dat is gevestigd aan de noordkust van Portugal, is populair om zijn onverslaanbare prijs-kwaliteitverhouding! Wij zijn dol op de stoffen van Somelos, vooral de Oxford en hun beroemde dubbele getwijnde popeline met een mooie dikte.

Monti

- De andere grote Italiaanse wever


Tessitura Monti

Monti is een van de 3 grote Italiaanse wevers (samen met Canclini en Albini). Net als alle grote wevers heeft Monti een speciale afdeling voor overhemden op maat: hier zijn grote klassiekers te vinden voor elegante, verfijnde overhemden maar ook casual stoffen als hun dikke flanel die bijzonder gewaardeerd wordt in de winter.