workshop informatie: Uw shirts worden gemaakt en geleverd binnen de gebruikelijke termijnen.

HOE KIEST U DE STIJL VAN UW OVERHEMDEN?

TailorGeorge geeft u een ruime keuze aan opties om uw ideale overhemd op maat te maken.

Afhankelijk van de kleur, de vorm van uw kraag of gewoon de pasvorm die u kiest, krijgt uw overhemd op maat de stijl die u eraan wilt geven!

Als u er niet zeker van bent dat u alle codes op modegebied en van mode op maat kent, is deze gids voor u gemaakt.

Formeel, casual, elegant, stads, veelzijdig, sportief of trendy, met TailorGeorge kunt u het overhemd samenstellen waar u zin in heeft.

'Elk moment heeft zijn eigen overhemd!'Dat is een van de slogans van ons team. Een vergadering waar de rest van uw loopbaan van afhangt? Het huwelijk van uw dochter? Een weekend in de bergen?

We hebben zo'n 200 verschillende stoffen en meer dan 10 categorieën personaliseerbare opties voor elk seizoen en elke behoefte verzameld.

De twee bepalende elementen voor de stijl van een overhemd zijn de stof en de kraag. Voor de keuze van de stof kunt u het hoofdstuk 'Hoe kies ik de stof?' raadplegen. ».

De andere elementen waaruit uw overhemd bestaat, bevestigen en verfijnen de gewenste stijl.

KRAAG

De kraag is dus een bepalend element voor de stijl van uw overhemd.

Bij TailorGeorge kunt u kiezen uit een dertigtal verschillende kragen, van de meest klassieke tot de meest trendy.

Voor een formeel, klassiek overhemd selecteert u gerust een van onze kragen met één knoop. Uw overhemd krijgt zo een sobere, tijdloze stijl die ideaal is met een colbert en stropdas of gewoon een gekleed jasje.

Als u kiest voor een modernere look, met een duidelijk karakter, zijn onze puntloze mao-kraag, officierskraag, Indiase kraag of omgekeerde kraag van uw overhemd op maat een verfijnde toevoeging aan uw silhouet.

Zin in een eigentijds, trendy, urban en fashion overhemd? Bekijk dan onze selectie kleine kragen voor een casual, minimalistische look.

En voor de grote gelegenheden hebben we ook een 'ceremoniekraag' in onze selectie, ideaal voor een overhemd dat met een smoking gedragen wordt.

MANCHETTEN

Er bestaan twee grote categorieën manchetten: eenvoudige manchetten met knopen en manchetten met omslag, waarbij manchetknopen gebruikt moeten worden.

Als u van eenvoud houdt en een overhemd zoekt dat u snel aantrekt, geef dan de voorkeur aan manchetten met knopen.

Als u echter een elegant, verzorgd overhemd zoekt, kies dan gerust voor manchetten met omslag waarmee u een subtiele twist aan uw manchetten kunt toevoegen!

OVERHEMDEN MET KORTE MOUW

Een overhemd met korte mouw is bijzonder aangenaam als de temperaturen in de zomer stijgen. Gelukkig is dit sinds een aantal jaren ook weer bijzonder trendy, u hoeft er dus niet van af te zien!

Een zonvakantie in het verschiet? Wordt een hittegolf aangekondigd voor mei? Kies dan gerust voor een veelzijdig overhemd met korte mouw. Kies een van onze referenties van linnen als u van een klassieke stijl houdt, of liever bedrukte popeline voor een trendy silhouet.

MET OF ZONDER ZAK?

Het toevoegen van een of meerdere zakken op uw overhemd op maat is een van de vele opties op ons platform om uw overhemd te personaliseren. De zak kan vierkant, rond, met klep of in 'western'-stijl zijn.

Door een of twee zakken toe te voegen aan uw overhemd geeft u dit een casual look. Ze zijn dan ook ideaal voor een trendy, casual of oudoor overhemd.
Om praktische redenen is het mogelijk om aan uw formele overhemden een eenvoudig zak toe te voegen. Deze optie wordt echter niet aanbevolen voor een ceremonieel overhemd.

PLOOIEN OP DE RUG

Op ons platform kunt u de rug van uw overhemd met of zonder plooien kiezen.
Het grootste voordeel van plooien op de rug is de bewegingsvrijheid die deze u bieden. Ze kunnen ook een esthetisch onderdeel van uw overhemd vormen.

De plooi in het midden of 'holle plooi' voor de kenners bestaat uit een enkele plooi midden op de rug. Deze plooi geeft uw overhemd een sportieve touch.

Zijplooien of 'engelenvleugels' zijn twee platte plooien op de schouderbladen. Deze plooien zorgen ervoor dat uw overhemd een meer geklede, chique look krijgt. Ideaal voor een overhemd dat in een formeel kader gedragen wordt.

De optie rug zonder plooien heeft de voorkeur voor een moderne, slanke pasvorm.

DE ONDERKANT VAN HET OVERHEMD

Bij TailorGeorge kunt u ook de vorm van de onderkant van uw overhemd kiezen.
De onderkant van de meeste overhemden is afgerond. Zo'n onderkant heeft veel voordelen: hij kan in of over de broek gedragen worden, hij is mooi, en de achterkant van het overhemd is iets langer dan de voorkant zodat u zonder ontblote rug kunt bukken.

KLEUR VAN DE KNOOPSGATEN EN KNOPEN

Zin in een kleurrijk detail? Een onopvallend detail dat uw overhemd reliëf geeft?
Kies gekleurde knooppsgaten en knopen voor een subtiele geraffineerde look. TailorGeorge heeft zo'n vijftien verschillende tinten in zijn catalogus!

MET OF ZONDER MONOGRAM?

We hebben een luxe borduursysteem opgezet voor onze klanten die echt een uniek overhemd willen. Laat gerust uw initialen borduren, we hebben zo'n twintig pantonekleuren tot uw beschikking.

EN EPAULETTEN, WAAROM NIET?

Ja, waarom niet? Bij TailorGeorge denken we aan alle stijlen. Voor een authentieke, retro en eigentijdse look kunt u gerust ton--sur-ton epauletten aan uw overhemd toevoegen. Dit detail maakt de casual look van uw overhemd helemaal af!